Jag bor i Stockholm och erbjuder fotografering av bröllop. De flesta bilderna jag tar under ett bröllop är i dokumentär stil då jag vill fånga ett skeende utan att själv påverka. De bästa bilderna kommer då den som blir fotograferad inte är upptagen med att tänka på hur den vill se ut på bild. Som fotograf är min uppgift att få människor att slappna av och få deras förtroende fast att jag tar bilder av dem. Så långt som det är möjligt använder jag befintligt naturligt ljus. Vid formella par- och gruppbilder använder jag upplättningsblixt på stativ, gärna med natur i bakgrunden. Även vid fotografering under kvällens festligherter använder jag blixt om det behövs. För fotografering av bröllopscermoni och poserande brudpar under en halv dag, max 4 timmar, tar jag 5000 kronor inklusive moms. Då levererar jag bilder i webformat och i helformat som är färdiga för utskrift. Under en halvdag ger det 50 - 100 bilder.

 

 

Jag fotograferar även hela bröllopsdagen om så önskas. Då ingår att vi träffas innan bröllopet för att förbereda fotograferingen. Bilder från förberedelser innan bröllopscermonien ingår och även bilder från kvällens fest. Pris för en heldag lämnar jag då ni kontaktar mig och beskriver era önskemål.

 

Ett exempel på hur jag arbetar: Under Hanna och Johans bröllop tog jag ungefär 1200 bilder. Väldigt många av dem liknade varandra. Jag slängde bilder som var oskarpa, där någon blinkade, där kompositionen var dålig och bearbetade de bästa. De bilderna beskar jag, skärpte, och retucherade en aning där det behövdes. Det innebar minst en veckas arbete för mig. Hanna och Johan fick till slut 210 bilder, färdiga för utskrift.

 

Jag gör även porträttfotografering på plats, i den miljö som passar personen ifråga. Jag är intresserad av att lära känna den jag ska porträttera för att kunna ta närvarande och personliga porträtt. I naturligt ljus eller med blixt på stativ. Jag lägger mycket tid i efterarbetet på svartvita versioner då det passar särskilt bra för porträtt. För porträttfotografering under max 90 minuter tar jag 2000 kr inklusive moms. För mer omfattande fotograferingar går det bra att kontakta mig om vad priset då blir.

 

 

Kontakta mig Olof Dybeus genom mejl till dybeus@gmail.com eller ring 070 - 292 1879.

 

Jag har gott om datum lediga. Så tveka inte med att höra av er!

 

Många av mina bilder finns på sajten Fotosidan. Där går det att se vad jag fotograferar då jag inte är på bröllop och för den som är intresserad går det att se vad jag använder för utrustning.

 

Bilder som jag levererar skrivs ut av kunden som då själv kan välja storlek och papperskvalité. Jag brukar rekommendera Crimson för att göra högklassiga och prisvärda utskrifter. Uppladdning av bilder går att göra över nätet. Exempelvis en riktigt stor förstoring på 50x70 cm kostar där endast 120 kr.